|  Startpagina  |  Frans & Petra  |   Historie  |  Hoek van Holland  |  Het weer   |  Foto's   |                

Hoek van Holland 

Hoek van Holland (De Hoek) is het puntje van het vasteland van de provincie Zuid-Holland en wordt regelmatig genoemd op de radio vanwege de wind/weersvoorspellingen en als eindpunt van de A20.

Het is een deelgemeente van Rotterdam en telt ongeveer 10.000 inwoners. Hoek van Holland heeft een kleine kern met diverse horecagelegenheden maar helaas weinig leuke winkeltjes. Er zijn wel relatief veel bekende winkels zoals de Albert Heijn, Lidl, Hema, Marskramer, Action, Scapino en Zeeman. Er is een kleine haven "De Berghaven" en de grote terminal van de Stena line, de oeververbinding tussen Nederland en Engeland, ligt achter het monumentale station.

In de wintermaanden is het rustig in Hoek van Holland maar in de zomermaanden wordt het steeds drukker en dat komt omdat het inmiddels is uitgegroeid tot een unieke badplaats.

Waarom is De Hoek uniek. Het heeft een perfect 3,5 kilometer lang strand om te wandelen dat zelfs met hoog water zeker 300 meter breed is. Het strand kan verdeeld worden in drien. Een uitgaans- tevens toeristen strand, een sport- en plaatselijk strand en het naaktstrand. Alle delen zijn aantrekkelijk om wat zij te bieden hebben. Dus voor elk wat wils. En niet te vergeten het hele strand van Hoek van Holland heeft een blauwe vlag.

Maar Hoek van Holland onderscheidt zich van andere badplaatsen door de Koningin Emmaboulevard met het perfecte zicht op n van de drukst bevaren scheepsvaartroutes van de wereld. Dagelijks passeren er honderden schepen van en naar de Rotterdamse havens. Lekker wandelen op de 4,5 kilometer lange pier en ervaar de drukte van de Nieuwe Waterweg en de rust van de Noordzee.

Een dagje Hoek van Holland is een beleving. Maar je doet er een week over om alles te zien. Hoek van Holland is het startpunt van de strand6daagse maar heeft ook diverse wandelroutes door de duinen, de Hoekse Bosjes en het Nieuwlandseduin.

Te zien in Hoek van Holland
Fast Ferry service
Rondvaart Europoort
Maeslantkering
Reddingsmuseum Jan Lels
Atlantikwall museum
Kustverlichtingsmuseum: "In de vuurtoren"
RockArt museum

Slapen in Hoek van Holland

Grand Hotel Hoek van Holland
Hotel Kuiperduin, Hotel Noordzee, Hotel 't Seepaerd en vakantie appartementen Stuifkenszand
Pension Seinpad
Camping Hoek van Holland

 Omgeving

Hoek van Holland wordt begrensd door het Westland, ondanks alle nieuwbouwprojecten nog steeds het grootste glastuinbouwgebied van Nederland. Er zijn diverse mogelijkheden om van dichtbij kennis te maken met alle facetten van de tuinbouw onder glas. In de Bloemenveiling Flora Holland worden dagelijks miljoenen snijbloemen en kamer- en tuinplanten verkocht. Een bezoek aan deze veiling aangeduid als Flora Holland Naaldwijk is indrukwekkend.

 

Disclaimer     2011 Jan Middelburg

De Noorderpier